Yngste klasse på stjernekikkertur

I udeskole undervisningen denne vinter har vi snakket om sol, måne, planeter og stjernebilleder. Vi besluttede derfor at tage på natlig stjernekikker-tur med overnatning i lavo på campingpladsen.

Tirsdag eftermiddag drog vi af sted. Havgusen lå tyk og fugtig, og fra radarbakken skinnede et par uhyggelige røde øjne gennem tågen. Der var ikke meget som tydede på, at vi ville få held med stjernekikkeriet, men forventningerne til overnatning i telt var skyhøje, så det gjorde ikke så meget. Mens mørket faldt på blev der tilberedt foliebakkemad og bananer med smeltet chokolade over sagte ild. Mums, mad smager godt under åben himmel! Imens lettede havgusen pludselig og afslørede en stor sort nattehimmel fuld af funklende stjerner. Vi voksne blev ellevilde og fandt stjernekort, kikkerter og mobilapps frem, pegede og gloede, mens 7 trætte børn spurgte høfligt: “Hvornår må vi gå i seng?”. Hvor tit hører man lige det spørgsmål? Kun lidt stjernekikkeri blev det til, før vi krøb i poserne: 1, 2 endda hele 3 soveposer udenpå hinanden og snart snorkede 9 tykke kålorme om kap med lyden af bølger mod Nordstrand.

Onsdag morgen: Solen stod op klokken 6.03 og med den startede den første fnisen og tumlen. Ufatteligt så friske børn kan være så tidligt. Varm kakao til at vågne op på, og så Berits kanoturs-overlevelses-toasts. Om formiddagen legede vi i klitterne, siden ryddede vi op og sorterede vores affald og drog til Genbrugspladsen hvor det blev puttet i de rigtige containere, og vi fik spurgt hvad “deponering” egentlig betyder. Det blev også til en tur i klunse-containeren hvor der blev fundet souvenirs som blev proppet i cykelkurvene (lige bortset fra græsslåmaskinen som røg bagi Torbens bil). Så cyklede vi hjemad i en snorlige række.

Tak for en dejlig tur!