Tilbage til Middelalderen Dag 3

leverpostej 1

Eleverne i Mellemste klasse har hjemkundskab, hvor de fremstiller leverpostej og pølser

pølsemager 5

Pølsemageri med engagerede elever

På Anholt har vi et griselaug. Hele vinteren har grisene levet et godt liv i løsgående tilstand og i sidste weekend blev de slagtet.

Anholts børn har været med til at fodre grisene og var også med til at partere dem i lørdags.

I dag blev noget af kødet anvendt til leverpostej og pølser – noget som eleverne deltog i forbindelse med Middelalderprojektet.

Hjerte, lever og nyre har Ældste klasse dissekeret i biologitimen – så griselaugets grise har på alle måder haft et godt liv – mens de havde det – og er blevet anvendt til sidste blodsdråbe – bogstaveligt talt.

Det er virkelighedsnær undervisning , som børnene suger til sig. Billederne taler vist for sig selv 🙂

leverpostej 2

Eleverne er gode til at håndtere udskæring af leveren

Leverpostej 4