The Anholt project part 2 – “Informal is normal”

Kære kollegaer og andet godtfolk i Østjylland og omegn…. 😉

I inviteres hermed til TV Premiere på dokumentarfilmen “ANHOLT” på TV2 Østjylland

Filmen om de unges oplevelser på Anholt vises for første gang på TV lørdag d. 15. november 2014 kl. 19.40 som denne uges TEMA Aften på TV2 Østjylland…….

I kan læse mere om projektets forskning og downloade bogen gratis på

www.learning-competence.eu 

Lidt baggrunds info om filmen:

I sommeren 2013 var 24 unge fra 6 lande (Spanien, Italien, Portugal, Østrig, Tyskland og Danmark) samlet på øen Anholt til en noget anderledes ungdomsudveksling.

De 24 unge havde alle sagt ja til at deltage i et internationalt forskningsprojekt i samarbejde med bl.a. Århus universitet og det Pædagogiske Universitet i Kantern Østrig.

Forskningsprojektet kan korthed beskrives således:

•           Hvad sker der hvis man placerer 24 unge i alderen 13 – 19 år fra 6 forskellige lande, som aldrig har mødt hinanden før, på øen ANHOLT i 14 dage?

•           Udstyrer dem med en cykel hver, et kort over øen, telte, kogegrej, penge og ikke mindst hele ansvaret for hvad der skal ske i de 14 dage de er på ANHOLT?

•           Oveni skal de være på ANHOLT i 14 dage uden adgang til internet, mobiltelefoner og Facebook!

•           De 24 unge har alle haft en dårlig oplevelse i mødet med det formelle skolesystem og nu er droppet ud af folkeskolen/ungdomsuddannelsen og pt. befinder sig nu i et vakuum i forhold til hvad fremtiden skal bringe dem.

Vil projektet ende i “fluernes herre part II”? Eller vil de unge overraske positivt og faktisk modbevise alle fordomme om at unge er dovne, initiativløse, uengagerede, ikke tager initiativ ???

“Kan en planlagt pædagogisk tænkning og uformelle lærings værktøjer planægges så målrettet at 14 dage på ANHOLT kan få de unges selvtillid og troen på dem selv og fremtiden tilbage?

Kan en sådan projektform i større grad tænkes ind i det formelle uddannelses system og måske være et brugbart værktøj til, at bare en del af de 80.000 unge som alene i Danmark pt ikke gennemfører et ungdomsuddannelsesforløb får motivationen og selvtilliden tilbage … til igen at tro på at de besidder kompetencer og igen får lysten tilbage til at lære og uddanne sig?

Er det vores folkeskoler og ungdomsuddannelser der ikke er rummelige og omstillings parate nok – eller er det bare 80.000 unge i Danmark der ikke vil/kan indordne sig efter systemets rammer???

Kan man i arbejdet med udsatte unge med indlæringsvanskeligheder udskifte bunken af diverse tests med planlagte pædagogiske projektforløb? – for derigennem at motivere disse unge til igen at tro på, at de besidder masser af kompetencer?

De unge ved kun, og har selv sagt ja til, at de skal være på Anholt i 14 dage og at de ikke må medbringe mobiltelefoner og ikke får adgang til internettet.

De ved IKKE at de gennem hele projekt perioden selv stå for etablering af lejr, opsætning af telte, madlavning, indkøb, rengøring, tage initiativ til eventuelle aktiviteter. – altså at der ikke er arrangeret et program for dem.

Al aktivitet skal altså ske på de unges eget initiativ – og det er her forskningsprojektet og dokumentarfilmen kommer ind…..

Vi har haft et anerkendt engelsk produktionsselskab til at lave en dokumentarfilmen om projektet – i kan se mere af det flotte og prisbelønnede arbejde de tidligere har lavet påhttp://vimeo.com/jamesstier

I kan læse mere om Anholt Projektet på

 www.learning-competence.eu  – her kan i ligeledes downloade bogen om Anholt projektet samt downloade den forsknings rapport Århus Universitet udarbejdede i forbindelse med projektet

Hvis i har lyst til at høre mere om projektet, lave et indslag, få nogle unge i studiet eller skrive en artikel kan jeg kontaktes på tlf.: 6012 3901 eller mail asl@syddjurs.dk

Projektet er finansieret af EU Programmerne Aktive Unge/Erasmus+ og Syddjurs Ungdomsskol

mvh Anders Lind

Ungdomsskoleleder Syddjurs Kommune

Læs blog og download bogen her: http://informalisnormal.wordpress.com/

bildschirmfoto-2014-10-18-um-12-22-47

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.