Oplæg om Slaget ved Dybbøl

1884

Den 5/5 får vi besøg af en gæstelærer der vil holde oplæg om 1864 – 150-året for slaget på Dybbøl. Krigen, der gjorde Danmark til en småstat.

Grænseforeningen tilbyder gratis besøg af en gæstelærer, som kører rundt til alle skoler og fortæller eleverne om krigen i 1864: Hvilke konsekvenser fik det for Danmark? Og hvad betød det for sønderjyderne, der pludselig tilhørte det tyske rige og senere var tvunget til at deltage i 1. verdenskrig som tyske soldater?

 I dag bor der et dansk mindretal i Sydslesvig (syd for den dansk-tyske grænse), der har danske skoler, børnehaver, kirker m.v., og et tysk mindretal i Sønderjylland, der har tyske skoler og børnehaver m.v.

 Det er noget særligt at bo i et grænseland, hvor der tidligere har hersket konflikter og krige, men hvor man i dag samarbejder over grænsen og respekterer hinandens forskellighed.

Det dansk-tyske grænseland er et forbillede for andre grænseområder i verden, hvor mindretal ikke får lov til at leve i fred med deres eget sprog og sindelag.

Læs mere:

http://www.graenseforeningen.dk/grundskoler.html

Initiativtager Marlene Sand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.