Nyhedsbrev fra Børnehaven – september –

September 2014

Kære Forældre og Børn!

Efteråret står for døren og vi er i fuld gang med at samle “forråd”. Den første portion brombærmarmelade er i hus og lige nu gælder det hyben, som skal blive til både hybensuppe, hybenmarmelade og måske hybenketchup.

Hvis madpakkerne ikke er spist op, er det fordi formiddagsturen har været fuld af moden frugt og bær, som vi ikke kan lade være med at spise af.

Vi forsøger at lære børnene, at der kan være giftige ting i naturen, som man ikke må spise og at man altid skal spørge de voksne før man putter noget i munden. Budskabet vedrørende svampe, er at de skal steges før man må spise dem. Ved Tennisbanen, hvor der gror både grøn og hvid fluesvamp, er der ekstra fokus på hvilke svampe, man må røre ved og hvilke man kun må se på.

D. 14/9 er Naturens dag. Da dette er en søndag har vi i samarbejde med Anholt kirke planlagt Dragefestival denne dag – vi håber, at I møder op med børnene. Institutionen er tilmeldt Naturens dag og vi vil fra d. 8.-12/9 have ekstra fokus på naturoplevelser. Vi kan kun opfordre til at bakke op – I kan se mere på

www.naturensdag.dk

http://www.groennespirer.dk/media/109991/b_rnehavernes_naturkanon.doc er der en naturkanon, som vi har printet ud til inspiration og for at se, om vi er så godt med, som vi bilder os ind (vi mangler vist kun at gå med bare tær i sne – det gør vi til vinter J ).

 IMAG3281 IMAG3289 IMAG3323

D. 16.-17/9 kommer PPR. Vi har fået ny psykolog, som nu hedder Karin Wessel Sørensen og denne gang kommer også fysioterapeut Elsebeth Lolle med sammen med sundhedsplejerske Birthe Bonde, socialrådgiver Ingelise Øster og tale-høre konsulent Karen Margrethe Madsen. Der vil formodentlig blive mulighed for åben rådgivning med de fleste; Karen Margrethe vil gerne holde åben rådgivning onsdag d. 17/9 kl. 15-17, men vil gerne kontaktes senest d. 15/9, hvis I er interesseret. I hører nærmere om, hvornår de andre har tid.

Vi har sagt farvel til Birgit og SFO børnene. Det blev en hyggelig eftermiddag og ikke mindst en fantastisk fest for SFOerne – der blev danset, leget og hygget.

Og så har vi sagt VELKOMMEN til Mille og Line. Mille er 3,8 år og er startet i Børnehaven. Line har overtaget rengøringsjobbet efter Birgit.

Helt farvel til Birgit har vi nu ikke sagt.

D. 10/9 er der pædagogisk dag. Birgit og Kirsten vil være i Børnehaven, så der er åbent, som vi plejer.

Vi er lige nu 5 vuggestuebørn og 7 børnehavebørn, i alt 12 børn i Børnehaven. Skulle der blive brug for SFO igen, så er vi klar J

D. 20., 21. og 22. oktober har vi planlagt at holde forældresamtaler – vi hører gerne, hvis dette er helt umuligt for jer, ellers vil i snarest modtage en plan for dagene.

D. 19. november har vi planlagt forældremøde, hvor Mia vil holde et lille oplæg om nogle af de ting, hun har lært på kurset bl.a. “Fremtidsværkstedet”, som et redskab til at diskutere pædagogik og forventninger til Børnehaven.

Mia er på kursus d. 15.-19/9

Kirsten har ferie d. 19.-26/9

Hilsen Børnehaven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.