Nyhedsbrev fra Børnehaven september 2021

Kære Børn og Forældre

Først og fremmest et stort VELKOMMEN til alle de nye børn, vi har fået i vuggestue og SFO – Anholt Børnehave har nu 1 vuggestuebarn, 3 børnehavebørn og 7 SFO-børn.

Desuden er der nye voksne: Ninna fortsætter som vikar for Mia, når Mia er på studie, og Dianna (og Jens) er tilkaldevikarer, når det brænder på.

Vi har haft en fantastisk sommer i skurvognen (nu med tipi), hvor vejret har tilladt rigtig mange badeture både ved Skydebanen og på cykeltur til høfderne ved campingpladsen.

Vi har besøgt museet, set udstillingen om Satan-kulten og været ved Ostebakken/“alteret” med madpakker. Vi har leget indianere, lavet pandebånd med fjer, leget snigende indianere i skoven, hvor vi blev angrebet af utallige bittesmå flåter, og talt om at indianerne tror, at forfædrene findes i naturen, når de dør og at det derfor er vigtigt at passe på naturen og vores jord. Vi har som altid samlet skrald rundt om i naturen og i år blev det til så mange dåser, at vi solgte dem og fik is for pengene.

Vi har haft besøg af forfatter Maria Rørbæk, som fortalte og dramatiserede sin bog “Ordtrolden” for os og vores gæster, som desuden blev inviteret på hjemmelavet hyldeblomstdrik og vandmelon. Igen d. 2. august holdt vi åbent hus i Skurvognen for at fejre børnehavens 26 års fødselsdag – TAK for de fine gaver (som jo bestemt ikke er en forudsætning for at deltage!). Og meget mere…..

Nu er vi rent datomæssigt startet på efteråret, men vejret er jo fortsat varmt og solrigt. Våddragterne er fundet frem og børnehaven deltager også, når vejret tillader det, i badning med skolebørnene.

Desuden er høsten gået ind: Vi har plukket æbler og blommer og er i fuld gang med at fylde fryseren med brombær, så vi har syltetøj til bollerne – forhåbentlig hele vinteren. I markhaven høster vi gulerødder og snart skal også rødbederne og græskarrene høstes og tilberedes.

Vi er så småt i gang med tema om vand: Hvor kommer vandet fra, hvad bruger vi det til, vandets former, kredsløb m.v. I den forbindelse vil vi lave tur til vandværket og vandboringen i ørkenen.

Derudover er der som altid plads til børnenes egen legeudfoldelse – se mere om dette i Den Pædagogiske Læreplan, som kan findes på hjemmesiden www.anholtskole.dk

D. 22/9 vil der være fælles forældremøde for hele institutionen, både skole og børnehave. Dagsorden og tidspunkt følger, men sæt x i kalenderen.

Vær opmærksom på at uge 42 (skolernes efterårsferie) er lukkeuge. Det vil sige, at I forældre skal meddele Kirsten, hvis I har brug for pasning. Hvis ikke vi har hørt fra jer inden d. 1/10 om evt. behov for pasning i uge 42, så har både børnehave og SFO lukket.

Husk at al kontakt vedrørende ændringer i børnenes fremmøde (dvs. fridage, sygdom, gåhjemtider osv.) skal meddeles til Kirsten – helst via sms på 61869216, eller mail kira@norddjurs.dk

Med ønske om et godt efterår – Hilsen Anholt Børnehave