Nyhedsbrev fra Børnehaven

r

Maj 2015

Kære forældre og børn!

Det er blevet forår og allerede dage med meget sommerlige temperaturer. Det betyder dage, hvor vi er ude hele dagen og også spiser madpakker ude. Derfor vil vi for det første huske jer på, at børnene skal tjekkes hver dag for flåter – bare af med dem så hurtigt som de bliver opdaget. Vær opmærksom på om rødmen efter flåtbid breder sig og på influenza symptomer. Derudover regner vi med, at børnene på solskinsdage er smurt ind i solcreme hjemmefra. Vi smører ind igen ved middagstid. Alternativt er lyst og let tøj med lange ærmer og ben og en solhat, der dækker ører, pande og nakke rigtig godt.

Vi vil i den kommende tid sammen med børnene have fokus på at være solsikker. Vi vil synge og danse Solsikker-sange og hvis vi kan få jer forældre til at bakke op i uge 21 (fra d. 18.-22/5) vil vi deltage i konkurrencen: I vil alle få en pjece (se på hylden i garderoben), hvor konkurrencen beskrives nærmere. Se endvidere på www.SolSikker.com

Da vi er ude i al slags vejr, er regntøj, gummistøvler, varm trøje, en solhat og et helt sæt tøj fra yderst til inderst noget vi vil sætte stor pris på, er på børnenes hylder i garderoben. Vi vil være meget taknemmelige, hvis I hver dag vil følge op på, at hyldeudstyret er ajour.

Vi vil endvidere bede jer om at begrænse hyldeudstyret til ovenstående, da for meget tøj skaber kaos og uoverskuelighed for både børn og personale.

Det vil være en stor hjælp, hvis de børn der kan cykle selv, har cykelhjælme og cykler med (med luft i hjulene). Cyklerne kan evt. stå i cykelstativet ved biblioteksindgangen eller i skolegården langs muren ved Børnehaven – hjælp venligst børnene til at huske at “parkere” om morgenen og inden i går hjem.

Husk at Børnehaven lukker kl. 16. Dvs. at personalet skal kunne gå hjem kl. 16:00.

Ellers står fyrturen for døren. Børnehaven bliver kørt frem og tilbage sammen med al bagagen. Der vil være afgang fra Børnehaven mandag d. 11/5 kl. 9:30 og retur d. 13/5 med ankomst til Børnehaven kl. ca 15:00. Børnene skal medbringe skiftetøj, regntøj (hvis vejrudsigten lover regn), sovepose, toiletgrej og madpakke/drikkedunk til første dags frokost. Der vil endvidere blive smurt madpakker ved morgenmaden, den sidste dag. Lommelygter er en rigtig god ting at medbringe, da der kun vil være levende lys og petroleums lamper i fællesrummet.

Da alle forældre deltager, deltager også alle børnehavebørn J

Temaet for turen er “Englænderne på Anholt” og Børnehaven begynder på temaet i denne uge.

Vi har haft bål for sidste gang på denne side af sommeren. Vi sluttede af med et mægtigt bål og lavede derefter grahams/havregryns pandekager med ahornsirup – mums.

Igen i år har vi haletudser. Vi gik en regnfuld dag til hovedgrøften og fangede frø æg. Nu har vi et helt akvarie fuld af livlige haletudser. Vi holder hver dag øje med om de snart begynder at få ben. Når de bliver til frøer, skal de tilbage til grøften, hvor vi fangede dem.

Børnehaven holder som udgangspunkt lukket fredag d. 15/5 (dagen efter Kr. Himmelfartsdag), men som sædvanlig skal vi holde åbent, hvis I ikke kan finde en anden løsning. Meld venligst tilbage senest 30/4, hvis I har behov for at vi holder åbent.

Hilsen Anholt Børnehave.

 IMAG4531 IMAG4541 IMAG4543 IMAG4584

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.