Nyhedsbrev fra Børnehaven

.Juni 2021

Kære forældre og børn!

Så nærmer sommeren sig og tiden, hvor Børnehaven flytter i skurvognen J

Børnehaven er allerede på mange ture til skurvognen, men når skoleferien starter og det vil i år sige d. 28/6 flytter vi, således at børnene fra denne dag skal hentes og derefter også afleveres i skurvognen. Der vil fra tirsdag d. 29/6 være personale i skurvognen fra kl. 8:45 til kl. 16.

Vi vil opfordrer til at tømme børnenes garderober senest d. 28/6 og give børnene “opdateret” skiftetøj med til skurvognen. Vi vil sætte pris på at I fragter tøjet til skurvognen, hvor børnene vil få tildelt et rum i slagbænken til det.

Vi vil i sommer have fokus på betydningen af at passe på vores jord og i den forbindelse samle skrald på strandene, se på dyrelivet på lavt vand og så vil vi inddrage indianertema, som et naturfolk, der lever i pagt med naturen.

Vi vil også være at se rundt omkring på øen med vores Christiania cykler for at deltage i sommerens kulturelle aktiviteter.

Og så dyrker vi gulerødder, tomater, blomster m.v. i markhaven ved Karisholmsvej, som Mia igen i år har udlånt til Børnehaven – TAK FOR DET. Børnene nyder, når vi i sommeren og efteråret kommer forbi og kan hive en gulerod, tørre den af i græsset og spisen den med top frisk fra haven.

Når solen skinner forventer vi, at børnene er smurt ind i solcreme på bare steder fra morgenstunden. I børnehaven bliver børnene smurt ind igen til middag.

Når vejret er til det, bader vi i havet med børnene efter gældende regler – se regler på hjemmesiden www.anholtskole.dk under fanen “Bestyrelsen > Retningslinjer, principper og politikker”.

Vi vil igen i år få besøg af Maria Rørbæk i skurvognen. Denne gang vil Maria komme med sin bog om Ordtrolden:

Sjov med sprog: Ordtrolden

Med udgangspunkt i Ordtrolden (Gyldendal 2016) fortæller jeg om det mærkelige, behårede væsen, der stikker børn, så de gentager bestemte slags ord. Fx alle ord med L, bandeord eller ord, der betyder noget med mad. En dag er det gået galt for Anton. Han siger “marsvin, marsvin,” “sukker, sukker” og “tunge, tunge.” For at få den rigtige modgift skal han gætte, hvilken slags ord, han gentager. Og han skal nå det inden solen står op. Ellers kommer han aldrig til at tale almindeligt.
Ud over inddragende fortælling er der ordsange og ordlege med udklædning.

Målgruppe: Børn mellem 3 og 8 år.
Varighed: 45 minutter

Vi inviterer i den sammenhæg alle fastboende børn og børn der er på sommerferie på Anholt til at være med sammen med deres forældre, Mandag d. 19/7 kl.10-12.

Børnehavens 26 års fødselsdag holder vi mandag d. 2/8. Der vil være åbent hus med kaffe, saft og kage ved skurvognen fra kl. 13-15. Alle er velkomne også gæster og familiemedlemmer.

Hvis Jeres børnehave/SFO barn holder sommerferie, hører vi gerne om dette snarest. Skriv en mail til kira@norddjurs.dk

God sommer J Hilsen Anholt Skole og Børnehave