Nederen forældre (nederen sjov film fra Sikker Trafik – se den!)

Som forælder er der mange situationer, hvor man er nødt til at være nederen; sengetider, alkohol, lektier og så selvfølgelig cykelhjelmen. Nogle gange vælger man at være de søde, seje og forstående forældre. Andre gange er man nødt til at sætte foden ned og være en ”nederen” forældre.

I kampagnen ”Nederen Forældre” sætter vi fokus på forældre som rollemodeller og på, at forældre skal lave klare regler om cykelhjelmsbrug. Det betyder nemlig noget, når forældrene stiller krav til deres børn om, at de skal bruge cykelhjelm. Forældrene kan gøre en forskel og det skal de mindes om.

Målet er, at børnene beholder cykelhjelmen på.  Det er der en god grund til, det er nemlig sådan, at når børn er 10 -12 år, falder deres brug af cykelhjelm markant. På samme tidspunkt begynder de at cykle længere og mere alene. Det er desværre også nu, at de for alvor begynder at optræde i ulykkesstatistikkerne.

Formål

Formålet med cykelhjelmskampagnen er at få flere 10-12-årige til at beholde cykelhjelmen på, samt at sætte cykelhjelm på dagsordenen hos forældrene. Forældrene skal forstå deres betydning som rollemodel, og at det at lave regler for børnene om deres brug af cykelhjelm faktisk gør en forskel.

Fakta

Rådets årlige cykelhjelmstælling viser, at 87 % af de mindre skolebørn bruger cykelhjelm i modsætning til kun 14 % af de 16-årige. Det svarer til, at mere end 40.000 børn stopper med at bruge hjelm hvert år.

Få gode råd til at stå fast på cykelhjelmen: sikkertrafik.dk/nederenforældre

https://youtube.com/watch?v=qETUvhqKJugframeborder%3D0allowfullscreen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.