Informal learning part ll Anholt – Premiere på dokumentarfilm!

Kære Alle

Hermed invitation til Premiere på dokumentarfilmen ”ANHOLT” torsdag d. 2. oktober 2014 kl. 18.30 i Kulturhuset KOMBI i Hornslet.

I sommeren 2013 var 24 unge fra 6 lande (Spanien, Italien, Portugal, Østrig, Tyskland og Danmark) samlet på øen Anholt til en noget anderledes ungdomsudveksling.

De 24 unge havde alle sagt ja til at deltage i et internationalt forskningsprojekt i samarbejde med bl.a. Århus universitet og det Pædagogiske Universitet i Kantern Østrig.

Forskningsprojektet kan korthed beskrives således:

· Hvad sker der hvis man placerer 24 unge i alderen 13 – 19 år fra 6 forskellige lande, som aldrig har mødt hinanden før, på øen ANHOLT i 14 dage?
· Udstyrer dem med en cykel hver, et kort over øen, telte, kogegrej, penge og ikke mindst hele ansvaret for hvad der skal ske i de 14 dage de er på ANHOLT?
· Oveni skal de være på ANHOLT i 14 dage uden adgang til internet, mobiltelefoner og Facebook!
· De 24 unge har alle haft en dårlig oplevelse i mødet med det formelle skolesystem og nu er droppet ud af folkeskolen/ungdomsuddannelsen og pt. befinder sig nu i et vakuum i forhold til hvad fremtiden skal bringe dem.

Vil projektet ende i ”fluernes herre part II”? Eller vil de unge overraske positivt og faktisk modbevise alle fordomme om at unge er dovne, initiativløse, uengagerede, ikke tager initiativ ???

”Kan en planlagt pædagogisk tænkning og uformelle lærings værktøjer planægges så målrettet at 14 dage på ANHOLT kan få de unges selvtillid og troen på dem selv og fremtiden tilbage?

Kan en sådan projektform i større grad tænkes ind i det formelle uddannelses system og måske være et brugbart værktøj til, at bare en del af de 80.000 unge som alene i Danmark pt ikke gennemfører et ungdomsuddannelsesforløb får motivationen og selvtilliden tilbage … til igen at tro på at de besidder kompetencer og igen får lysten tilbage til at lære og uddanne sig?.

Er det vores folkeskoler og ungdomsuddannelser der ikke er rummelige og omstillings parate nok – eller er det bare 80.000 unge i Danmark der ikke vil/kan indordne sig efter systemets rammer???

Kan man i arbejdet med udsatte unge med indlæringsvanskeligheder udskifte bunken af diverse tests med planlagte pædagogiske projektforløb? – for derigennem at motivere disse unge til igen at tro på, at de besidder masser af kompetencer?

De unge ved kun, og har selv sagt ja til, at de skal være på Anholt i 14 dage og at de ikke må medbringe mobiltelefoner og ikke får adgang til internettet.

De ved IKKE at de gennem hele projekt perioden selv stå for etablering af lejr, opsætning af telte, madlavning, indkøb, rengøring, tage initiativ til eventuelle aktiviteter. – altså at der ikke er arrangeret et program for dem.

Al aktivitet skal altså ske på de unges eget initiativ – og det er her forskningsprojektet og dokumentarfilmen kommer ind…..

Vi har haft et anerkendt engelsk produktionsselskab til at lave en dokumentarfilmen om projektet – i kan se mere af det flotte og prisbelønnede arbejde de tidligere har lavet på http://vimeo.com/jamesstier

I kan læse mere om Anholt Projektet på www.learning-competence.eu – her kan i 2. oktober ligeledes downloade bogen om Anholt projektet samt downloade den forsknings rapport Århus Universitet udarbejdede i forbindelse med projektet

Hvis i har lyst til at høre mere om projektet, lave et indslag, besøge premieren på filmen, få nogle unge i studiet eller skrive en artikel kan jeg kontaktes på tlf.: 6012 3901 eller mail asl@syddjurs.dk

Projektet er finansieret af EU Programmerne Aktive Unge/Erasmus+ og Syddjurs Ungdomsskole

mvh

Anders Lind
Ungdomsskoleleder Syddjurs Kommune

Anholt film premiere Invitation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.