Aktivitetsplan for Anholt Børnehave uge 44

aktivitetsplan-for-anholt-boernehave-uge-44-kopi

img_4537

Så kom vi igennem en uge i Halloweens tegn, som for de flestes tilfælde først sluttede med festen i går! Vi starter denne uge med at snakke igennem hvad vi har oplevet og få afrundet de mange indtryk – både hyggen og uhyggen. Det vil sikkert optage ungerne et stykke tid.

img_4522img_4520img_4510  img_4540

Fra denne uge starter vi også op med at bruge gymnastiksalen (formentlig fast om tirsdagen) til bl.a. motorik og afspænding.

Børnehaven har tilsyn ved pædagogisk konsulent Rikke Steffensen, som skal have et par møder med os voksne og desuden være i børnehaven onsdag formiddag – det glæder vi os til.

Vi startede uge 43 med et hyggeligt besøg hos Hanne Rossen. Hanne har jo strikket nogle fine “ønske-armbånd”, som børnene kalder dem, så vi ville gerne give hende en tegning som tak fra børnene. Hanne bød på flødeboller og et lille digt, og det var hyggeligt at besøge hende. Når lejligheden byder sig, vil vi gerne besøge flere af øens ældre, da både unge og gamle har noget ud af den slags besøg.

img_4509

Det har heldigvis været fint vejr til en gå-tur ind imellem.

img_4508img_4523img_4527img_4542img_4543

Og en klatretur!

img_4546img_4549img_4548img_4538

I ugens løb har vi haft kreativt værksted flere gange, da der er nok at lave op til Halloween – både græskar og andet pynt. Cancer-blomster nåede børnene også at lave.

img_4536img_4501img_4498img_4506

Vi startede samling med højtlæsning i eventyrrummet hver dag, og den stod på (u)hyggelige historier i stearinlysets skær.

img_4534

Tirsdag, onsdag og torsdag havde vi besøg af Markus på 3 år (og hans farmor noget af tiden), som er grandfætter til Magda, Laurine og Elisabeth.

img_4539

Vi fik talt en del om døden i ugens løb. Halloween er oprindelig en keltisk/irsk tradition, hvor man klædte sig ud for ikke at få problemer med de døde, som man mente vandrede på jorden denne ene dag. Man satte også lys i sukkerroer for at beskytte sig – sidenhen græskar. Døden er også en del af det danske Allehelgen, som vi tog hen til Anne i kirken for at høre om. Allehelgen er det tidspunkt, hvor vi mindes dem, der er døde i årets løb, og på Anholt tændes der et lys i kirken for hver af dem. Desværre døde jo øens ældste Erik Sørensen i sidste uge, så derfor blev det hele noget mere konkret.

Og så afsluttedes ugen jo søndag aften med Halloween-fest, hvor der sikkert er oplevelser at tale om helt til næste år!