Aktivitetsplan for Anholt Børnehave uge 39

aktivitetsplan-for-anholt-boernehave-uge-39

Så starter vi på uge 39!

imageimage

Vi er ikke hoppet af vandvognen i børnehaven endnu, da der stadig kan vrides mere ud af dette spændende emne! I denne uge vil vi koble det sammen med “lyd”, som optakt til emneugen i uge 40. Hvordan kan vand lyde (regn, dryp, hav) – og hvordan lyder lyde under vand f.eks?

Bemærk at vi tager på madpakketure mandag og onsdag kl 11.30, så SFO-børnene bedes også medbringe madpakke 🙂

I løbet af den forgangne uge har vi sunget Vandsangen (af P.Kjøller) og også De tre små fisk – og så har vi talt meget om vandets kredsløb. Alle børnene ved vist udmærket nu, at vi får vores drikkevand fra en boring i ørkenen, for den har vi været ude at finde.

img_6046img_6052

Vandværket og Carsten besøgte vi torsdag, og vi har også set en gammel vandpumpe i Najas have.

image

 

Børnene har lavet flotte akvareller af regn, som hænger inde i børnehaven. Akvarellerne indgik desuden i en film om vandets kredsløb, som børnene var med til at lave. Vi nåede også at lave et “kredsløb” på legepladsen, hvor det gik ud på at børnene skulle genneføre en forhindringsbane med en kop vand i hånden uden at spilde særligt meget! imageimageimage   image

Det klarede de flot – 7 ud af 10 deciliter kom igennem.fullsizerender-4

Mandag morgen skal vi se en time-lapse film, som iPad’en har stået og optaget i fredags. Vi havde nemlig frosset ting (fundet i ørkenen) inde i en klump is, og nu skal vi se hvordan det ser ud den smelter igen – sat op i tempo.