Vølvens Spådom – 4. temauge med yngste klasse

Igen en uge med forrygende vintervejr. Det har været koldt, men der er sket noget: Eleverne stiller ikke længere spørgsmål til at være ude i alt slags vejr, og de er indstillede på de fysiske udfordringer der følger med. De er begyndt at tænke over hvad de har på: Om morgenen kommer de og viser hvor godt de er udstyret til dagen: Flyverdragter, huer, vanter og ekstra tøj i rygsækken. I det hele taget er de bare klar!, når de møder om morgenen! Flot og fantastisk at vi er nået så langt.

Ugen historie har været Vølvens Spådom i Maria Mac Dallands version. Det er en utroligt fin animationsfilm, hvor alle historiens figurer er lavet som helleristninger. Vølvens spådom er jo den gamle norøne skabelseshistorie: Hvordan verden blev skabt af vældige naturkræfter og med jætter og guder i evig kamp. Vi har snakket om forholdet mellem det gode og det onde, både i den ydre verden, og inde i os selv. På værkstedet har vi arbejdet med helleristninger og ler relieffer med motiver fra historien. Jeg glæder mig til vi skal glasere og brænde reliefferne, for det er de fineste billeder børnene har lavet. Vi har også tegnet heste, men det er en anden historie…

Vølven har desværre spået, at det snart er slut med sneen, så denne uge har vi virkelig kælket igennem. Dragebakken er tyndslidt efter alle de helt vilde ture den har lagt ryg til. Eleverne har lavet færdselsregler for kælkning, og på den måde kom alle helskindede gennem ugen.