Sæl-mærkningstur til fyret

Kære alle

9.-11. september skal ældste klasse deltage i feltarbejde ved fyret sammen med biologer fra Århus Universitet.

Det betyder, at vi opholder os på Fyrgården fra tirsdag morgen til torsdag sidst på eftermiddagen (vi går ud og hjem).

Anledningen er at (forhåbentlig) 8 nye sæler skal “iklædes” GPS sendere, for at se, om sælerne tager den nye vindmøllepark i brug som jagtområde.

Desuden håber biologerne, at man for første gang skal få mærket en gråsæl, da de formodentlig bevæger sig meget længere væk en den spættede sæl. Dette er interessant i forbindelse med spredning af epidemier.

Vi har fået lov til at være med i arbejdet, og at trække på biologernes viden til at lave vores eget formidlingsprojekt (lydoptagelser, film etc.). Holdet af biologer ledes af Rune Dietz og Jonas Teilmann som begge har arbejdet med det tidligere sælprojekt. Desuden er der andre forskere fra både Danmark og udlandet, spændende folk med en masse viden de gerne vil dele med os.

Der kommer mere information lidt senere om tidspunkter og andre praktiske ting. Jeg vil meget gerne have en tilbagemelding om elever der evt. ikke har mulighed for at deltage, da vi planlægger fælles spisning og kørsel af bagage med biologerne. Jeg sender desuden læsestof rundt til eleverne, og beder dem om at tilegne sig viden om sælerne og projektet på forhånd, så vi ikke er helt blanke når vi ankommer til projektet.

Mange hilsener fra Malene