Præsentation

DSC_1918

Anholt Skole og Børnehave er en lille institution med børn fra 0 – 16 år, placeret i et af de smukkeste og mest fredfyldte områder i Danmark. I skoleåret 2016 – 17  har vi 18 børn.

Skoledelen inddeler 0.-9. klasse i 3 hold – yngste, mellemste og ældste, som i den gamle landsbyskolemodel. Den naturlige differentiering, der opstår ved at blande børnenes alderstrin, giver os en udvidet mulighed for at tage udgangspunkt  i den enkelte elevs kompetencer og nærmeste læringszone.

Vi rummer alle og har rullende overgang fra børnehave til skole. Den nære kontakt til alle børn i institutionen giver en meningsfyldt hverdag, der hænger sammen. Vi har selvfølgelig de samme udfordringer som andre steder, og læringsmæssigt byder den geografiske isolation på store fordele og små ulemper. Men med en lav klassekvotient får børnene stærke forudsætninger for social akademisk succes. Med hjælp fra Norddjurs Kommune er der masser af plads til børn med særlige behov. Vore elever klarer sig godt i deres videre liv på fastlandet.

Som forældre kan man nyde godt af, at barnet allerede fra ganske tidlligt selv kan færdes trygt til og fra institutionen. Institutionen har et tæt forældresamarbejde, har ofte forældrearrangementer, og tit og ofte kigger forældrene indenfor.

Vi forsøger at inddrage naturen og det nære samfund i stort og småt og rejser ofte ud til forskellige rejsemål i ind- og udland, ligesom vi ofte har gæsteelever og -lærere.

Anholt Skole og Børnehave har en meget engageret bestyrelse og forældregruppe samt en flok nysgerrige, initiativrige og kreative børn. De helt rigtige ingredienser til skabelse af et dynamisk, spændende og udviklende miljø.

Velkommen til vores hjemmeside.