Nyhedsbrev fra Børnehaven

Kære forældre og børn!

Lige nu er der fuld gang i opsætningen af et nyt legeredskab, som børnene længe har ønsket sig. Vi håber, at det er helt klar til ibrugtagning på mandag d. 12/8 på første skoledag efter ferien J . Det må først benyttes, når de rød-hvide afmærkninger er fjernet. Det samme gælder højen bag sandkassehjørnet, hvor der er lagt nyt jord. Det er meningen at der skal lægges rullegræs ud og indtil græsset får fat, må der ikke kravles og gås på højen.

Nu lakker de faste dage i skurvognen mod enden. Fredag d. 9/8 flytter vi tilbage til Ørkenvej og børnene skal fredag eftermiddag hentes der og fremover også afleveres der. Vi vil fortsat gå i skurvognen ind i mellem og fortsætte vores projekt med at lave en ny dekoration på bagvæggen af skurvognen. Dekorationen vil fortsat handle om hav, men denne gang med større fokus på plastikaffald.

Vi har haft fokus på plastik og “Havfald” hele sommeren, og vi har talt om at dyrene dør, når de spiser plastik og at vi derfor skal samle det op og putte i skraldespanden, så det ikke bliver til mikroplast i havet. Vi har læst om hvaler og skildpadder, der dør af det og vi har begravet et par døde måger, som måske også har spist plastik! Børnene er bare super gode til at spotte al affald, vi kommer forbi.

Ud over at gå til stranden for at bade, har vi været til div arrangementer rundt på øen: Vi har set de udklædte ladcykelfolk til cykelløbet, været til hummerfestival, udstilling, loppemarked, gøglerskib mv. Vi har holdt åbent hus med besøg af andre børnefamilier til skattejagt, historiefortælling v. Maria Rørbæk og fødselsdagsarrangement. Og så har vi ind imellem fået malet skurvognen og vinduerne, så den igen falder i med naturen.

Vi vil gerne bryste os af vores evner til fleksibilitet. Da den annoncerede musikalske legestue blev aflyst i sidste øjeblik, fik vi hurtigt rystet en skattejagt ud af ærmet, og fødselsdagen fik vi med stor velvilje fra forældre og gæster ændret tidspunktet på, så vi kunne se gøglerskibsforestillingen. Vi har endvidere haft et barn med et brækket ben, hvilket også fordre en vis fleksibilitet, og i det hele taget været parat til at ændre det planlagte til fordel for forældre, børn og arrangementer på øen.

Fødselsdagen forløb trods ændringer efter al forventning. Der var mange gæster, en flot hvalkage med “plastik” i bugen, som Karen Konge havde lavet og Signe sørgede for at hente og fragte til skurvognen, og flotte gaver – TUSINDE TAK.

I markhaven startede det hele godt ud med hegn, låger, lugning og såning. Desværre satte opdagelse af vild pastinak, hvor både Mia og Jakob mærkede konsekvenserne af nærkontakt med denne (heldigvis ikke børnene), en dæmper på lysten til at gå i haven. Solsikke, blomster, squash og rødbeder ser ud til at gro, men det er alt sammen i hård konkurrence med ukrudtet, som vi ikke har fået holdt nede L

Men nu vil vi så småt begynde at høste den øvrige naturs bær og frugt. Et enkelt lille glas hindbærsyltetøj blev det til i begyndelsen af juli. Det lavede vi på trangiaen ved skurvognen, og har for længst spist på knækbrød. Nu håber vi på mange brombær, æbler, blommer, nødder m.v.

I slutningen af uge 34, måske begyndelsen af uge 35 får vi besøg af Stine Rasmussen. Stine skriver om sig selv følgende:

” Jeg hedder Stine Rasmussen, jeg er 28 år og bor med min kæreste i Aarhus. Jeg blev uddannet social-speciel pædagog i 2017. I september 2018 påbegyndte jeg min 2-årige kandidatuddannelse i pædagogisk antropologi på Aarhus Universitet. Til dagligt bruger jeg derfor en del tid på mit studie, men derudover har jeg selvfølgelig også andre interesser. Jeg nyder at bruge tid i naturen – jeg går gerne lange ture og løber. Meget af min fritid går også med mine veninder og min familie. Jeg er lige blevet faster for første gang, så det er jo stort 😊. Jeg ser mig selv som et åbent og nysgerrigt menneske. Jeg kan lide at få nye perspektiver på tingene og jeg kan lide at blive inspireret af andre menneskers måde at anskue livet på. Jeg finder det derfor utrolig interessant at foretage mit feltarbejde på Danmarks mest isoleret ø: Anholt. Hvilket hverdagsliv findes på Anholt og hvordan gøres ’tingene’ derovre? Jeg er især optaget af hverdagslivet, som vi for det meste ’bare gør’ uden videre refleksion, dertil er jeg også nysgerrig på, hvordan man ’gør’ og er familie på Anholt. Jeg ser meget frem til mit kommende feltarbejde, da jeg er overbevist om, at jeg kan lære noget nyt 😊

Stine vil dels deltage i Børnehaven og dels tale med forældre, som hun allerede har taget kontakt til. Vi glæder os til at møde Stine.

Mia og Jakob starter i uge 33 ud med at være på kompetenceudviklings kursus fra tirsdag til torsdag. Kurset følges op d. 8.-10/10 og 12.-14/11. Kirsten vil være i Børnehaven.

Mia starter endvidere uddannelse som tysk- og dansk lærer pr. fjernstudie. Mia har derfor færre timer i Børnehaven og vil skulle deltage i seminar på VIA university college i Nr. Nissum/Lemvig foreløbig ca. en uge ad gangen i uge 34, 40, 45 og 49.

Mia fortsætter med at have fjernundervisning i engelsk med mellemklassen mandag morgen. Derudover har Jakob og Kirsten støttetimer i yngste klasse henholdsvis mandag, tirsdag, fredag formiddag (JG) og onsdag, torsdag formiddag (KØ).

…og så glæder vi os til at skulle til Island d. 5.-13/9. Børnehaven holder lukket disse dage.

Hilsen Anholt Børnehave.