Nyhedsbrev fra Anholt børnehave januar 2016

Kære Forældre og Børn!

Godt nytår til jer alle J:

Julebazar bhv  julebazar bhv3

Eventyrtæppe:

I skrivende stund har Børnehaven netop modtaget et interaktivt eventyrtæppe, som vi er i fuld gang med at udforske. Tæppet er købt af opsparede midler fra bla. julebazaren, hvor vi tjente 1.778,- på Børnehavens bod – Tak for opbakning.

Tæppet korresponderer med i-paden, således at vi ved at scanne forskellige dele af tæppet, på sjov og eventyrlig vis inviteres til motorik, tidlig IT, leg og fortælling.

(Vi anmoder i den forbindelse om i endnu højere grad at være opmærksom på, at hverken børn eller voksne går ind med sko på/går med udesko på tæppet).

Teater:

Vi har endvidere via Norddjurs teatervirke fået midler til at få teater til Anholt. Vi har bestilt Svanen til at spille “Dronning Dagmar” – et tjekkisk dukketeater, som henvender sig til alle i alderen 0-99 år. Forestillingen vil være torsdag d. 11/2 kl. 17 i gymnastiksalen på Anholt skole. Der kommer opslag på plankeværket, men spred gerne budskabet på hele øen.

Fart på sproget:

I den kommende tid vil Anholt Børnehave have fokus på “Fart på sproget”.

I 2015 og 2016 anvender Norddjurs kommune velfærdsmidler på en særlig fokuseret indsats målrettet de 3-5årige børns sproglige udvikling.

Personalet i de enkelte institutioner arbejder med det evidensbaserede koncept “Fart på sproget – åben”, som tager udgangspunkt i en systematisk og målorienteret tilgang til børnenes sprogudvikling, og som bygger på personalets viden og erfaringer med den konkrete målgruppe.

Forløbet superviseres og styres af styregruppen for mål og handleplan for sprogudvikling og sprogstimulering.

Målsætning:

Systematiske indsatser ud fra handleplaner lavet på baggrund af 3 års vurderingen for både det enkelte barn og grupper så resultaterne ved 5 års vurderingen forbedres.

Der arbejdes med læringsmål for alle børn

Principper:

•Hvad skal gennemføres?:

• 2 x 30 minutter ugentligt i 20 uger
  • Faste læringsområder (2 per forløb) – Ordforråd, narrativer, lydlig opmærksomhed og skriftsprogskoncepter
  • læringsmål arbejdes med 3 – 5 gange
  • faste læringsmål men selvvalgte aktiviteter for børns udbytte
  • Læringsstigen: Differentiering af indsats
  • Der arbejdes med mindre grupper af børn
  • Dokumentationsskemaer

Vinterferie:

Uge 7 er lukkeuge

Da vi har pasningsgaranti og ikke kan henvise børnene til en anden institution, holder vi åben, hvis der er behov for det.

Da personalet gerne vil vide, om de kan holde fri og planlægge deres tid, ønsker vi snarest muligt og senest d. 1. februar tilbagemelding om hvorvidt I har brug for pasning eller ej i dagene 15.-19/2 2016.

Fravær af personale:

Kirsten er til møde og Børn og Unge topmøde d. 14.-21/1

Kirsten holder fri d. 4.-9/2

Hilsen Anholt Børnehave

Stor TAK til dem der købte og ikke mindst bød og betalte store summer til aktionen af julekrybben og den store juledekoration.