Nyhedsbrev for Anholt Skole og Børnehave

Nyhedsbrev for Anholt Skole og Børnehave 28. januar 2014

Kære alle

Tak for en rigtig flot dag og et fremmøde ved borgmesterbesøget. Det var en stor dag og det er fantastisk, at kunne flage med elevernes grønne indsats. Forhåbentlig en begivenhed der kan inspirere andre og måske udsende gode signaler til alle udefrakommende besøgende.

Tusind tak til Joyann for artikel til Grenå Bladet.

Den grønne indsats stopper dog ikke her – eleverne har opnået ret til flaget i et år – men mange projekter er på tegnebrættet og jeg glæder mig til at se, hvad eleverne finder på. Forhåbentlig kan vi også flage med grønt næste år.

Ny lærer og de kommende uger

Vi har ansat en ny lærer i Mettes barselsvikariat og vi glæder os til at tage i mod Marlene Sand på torsdag, hvor hun flytter ind i lejligheden.

Marlene skal varetage Mettes fag i yngste klasse samt klasselærerrollen og historie, kristendom og samfundsfag i ældste klasse. Marlene er en erfaren lærer med mange forskelligartede erfaringer og vi glæder os til samarbejdet.

I vores kalender er der indkaldt til forældremøde i dag for yngste klasse. Dette er naturligvis aflyst, samt forældresamtaler 11/3 (Irlandsrejse). Marlene Sand indkalder til disse, når hun har fundet sig til rette.

Uge 6 lapper Marlene over i undervisningen i introduktionsøjemed. Efter vinterferien foregår den reelle start. Malene (Malle) har fortsat yngste klasse i denne uge og Tanja varetager Dennis timer i ældste, da han tager til fastlandet for at “føde”;-)

Uge 7 og 8 er Dennis også på barsel og Helle Rossen vil varetage hans lektioner i ældste klasse i fagene matematik og fysik.

I løbet af de næste par dage vil I modtage det nye skema, der sættes i kraft fra uge 8.

PPR

Uge 6 byder på besøg fra PPR.

Det drejer sig om talepædagog Karen Margrethe Madsen, psykolog Ole Østergård og sundhedsplejerske Birthe Bonde. Vores nye socialrådgiver Inger Lise Øster udebliver desværre.

Hvis I har emner I gerne vil diskutere med en af disse, er I velkomne til at henvende jer.

Birthe Bonde foretager småbørnsundersøgelser tirsdag d. 4/2 efter færgetid og udskolingsundersøgelser onsdag d. 5/2. De pågældende elever kontaktes.

Irland

Information om Irland er sendt ud og kan ligeledes findes på hjemmesiden. Husk de forskellige deadlines.

Når I afleverer pasnumre vil jeg gerne have en kopi af passet, så der ikke sker fejl i efterskrivning af passet. I kan kopiere her på kontoret.

Praktik

Vi har Mai-Brith i praktik på skolen i en måned. Hun  hjælper til med praktiske opgaver og er hos børnene. Det er dejligt at få hjælp til de ting, vi har svært ved at nå i det daglige og særligt glæder vi os over Mai-Briths gode humør.

Grønlandsbilleder

I forbindelse med den manglende deling af grønlandsoplevelser, vil jeg gerne indsamle de fotos og film eleverne har optaget undervejs. Kan I bede eleverne om at tage dem med til skolen på memorystick, via Dropbox eller en anden metode? Da vil jeg forsøge at samle alt til en DVD til alle deltagere.

Skolernes Skakdag

D. 6/2 inviterer vi skolebørn og deres forældre og familie til Skolernes Skakdag kl. 16-18.

Her vil vi spille forskellige typer af skak som eleverne har beskæftiget sig med, som f.eks. actionskak, bondeskak, kondikskak etc.

Vi serverer kaffe, kage og saftevand. Se i øvrigt invitation på hjemmesiden.

Brug af gymnastiksal

I projektugen er eleverne velkomne til at arbejde fagligt på skolen om aftenen efter aftale med en lærer.

Der har hersket tvivl, men elevernes brug af gymnastiksal foregår fortsat under voksent opsyn. Elevrådet og dermed de ældste elever arbejder på en anden model til vedtagelse i skolebestyrelsen.

Med venlig hilsen Helene Hennings