Kong Skjold – 1. temauge med yngste klasse

1. temauge: Kong Skjold

I yngste klasse har vi afsluttet den første temauge, som har handlet om vikingekongen Skjold der uventet kom til danskerne på et skib med gyldne skjolde, netop vi savnede en ny konge. Skibet drev i land ved den danske kyst med en lille nøgen drengebaby, og en masse rigdomme, og folk tænkte, at dette måtte være en kongesøn eller et barn sendt fra guderne. Folk var overraskede, og lidt bange, men tog barnet med til kongestenen og kronede ham til Danmarks nye konge og gav ham navnet Skjold.

I den forløbne uge har vi stiftet bekendtskab med de 5 grundformer i tegning, og lært at genkende dem. Tegning er fast på programmet hver mandag, og ideen er at eleverne skal blive dygtige til at se og beskrive former. Opmærksomhed er overskriften. Vi har lavet tegneserier over historien om Kong Skjold, og vi har tegnet efter instruktion fra hinanden, og på den måde øvet os i, sprogligt, at beskrive former og farver, så andre kan forstå det.

På udeskole dagene har vi gået på jagt efter Anholts Kongesten. Vi fandt den! og vi fik kronet Kong Skjold. Der blev holdt tale, og vi har skrevet vores navne med runer på stenen, så begivenheden kan gå over i historien. Og HELE yngste klasse har rullet HELE vejen ned fra dragebakken.

Vi har også hentet ler ved Sønderstrand i silende regnvejr, hvor vi har set hvordan ler-årerne ligger i skrænten, dér hvor isen efterlod dem for tusinder af år siden. Og vi har slæbt leret tilbage til skurvognen (det var hårdt arbejde), hvor vi har formet det til vikingeskibe og skjolde. Vi har også skrevet lerets historie ned, og snakket om, at vi er de første mennesker i jordens lange historie, der har rørt ved det ler!

Jeg håber på forældrenes tilgivelse for våde og møgbeskidte flyverdragter og vanter, og trætte men glade børn.

Næste uge bliver det grønne flag hejst. I den anledning skal vi arbejde med affald. Samme plan som sidste uge: Mandag og tirsdag på værkstedet. Onsdag og torsdag ude i naturen. Husk huer, vanter, en ekstra trøje og tørre sokker i rygsækken og en STOR madpakke.

Vi ses. Jeg glæder mig!

Malle

Der graves ler kroning af kong skjold Lerjagt pigerne ved leråre ruller ned af dragebakken runeskrift tegning efter instruktion Udforskning af bakken