Kære elever og forældre

Et nyt skoleår er begyndt for alvor i dag, hvor vi alle møder nye ringetider, nye undervisningsmetoder, nye lærere, nye lokaler og ikke mindst savnet af “gamle” elever og lærere. Kort sagt – der er nye boller på suppen.

Socialt set er fire af de ældste elever rejst og en ny kultur i ældste klasse skal dannes. Mange af yngste klasses elever er meldt ud af SFO, hvor de før alle mødtes.

Fællesskabet er grundlaget for al godt samvær og læring. Det er vigtigt, at eleverne får mulighed for at skabe en ny kultur i skolen, men også ude i hjemmene ved at I giver mulighed for f.eks. legeaftaler med alle eller fælles videoaftener og lign for de ældste. Eleverne kan ikke få det forærende, de skal selv yde, men vi voksne kan bakke op, skabe gode rammer for at alle smider noget godt ind i det og alle får mulighed for at opleve fællesskabet sparke en bagi af ren glæde ind i mellem.

Ældste klasse går i fællesskab snarest i gang med at male og indrette deres nye lokale.

Vi er endnu ikke fuldt personalehold før Kirsten Bloch træder til om fire uger, men Kitte og undertegnede vil vikariere i en del af timerne. Et krav, vi ikke kan opfylde fra starten er faglig fordybelse/lektiecafe. Det betyder, at alle elever har fri i disse timer, som ligger i slutningen af skoledagen.

Temaerne for skoleåret og den udsendte kalender holder vand, samt de skoleture der er beskrevet i den udsendte kalender.

Den førstkommende tur til Slesvig i uge 40 har fået sin egen “boks” på forsiden af hjemmesiden, som meget snart vil blive fyldt med information om alt det praktiske. Turen er næsten færdig-planlagt, så det varer ikke længe før indholdet offentliggøres. Det er desværre ikke alle lærere der kan deltage i lejrturene, da vi nu arbejder efter andre arbejdstidsregler.

Vi har netop fået bevilget timer til en støtteperson til Johannes i går, således at jeg øger Kittes stilling – altså små omrokeringer i vente. Det er vilkåret på vores lille sted, siger mn erfaring.

Vi lægger hårdt ud med skoleårets første lusealarm – skynd jer at tjekke jeres børn, så vi kan udrydde dem – børn med lus skal være i behandling for at komme i institutionen. Behandling er kæmning og bevidst bekæmpelse – ikke nødvendigvis kemi.

Vi afholder en cafeaften i september, hvor alle er inviterede til en snak og evaluering af den “nye” skole.

– og forøvrigt – tak for alle tiders festival – jeg har vedhæftet et par billeder af, hvor mange mennesker, der egentlig kan være på vores legeplads 😉

Helene

festival1 festival2