Julehilsen 2018

Så blev det jul igen.

Der er mange juletraditioner på Anholt skole og vi holder fast i de fleste af dem. I år blev der tilført et extra arrangement, da Ældste klasse  i går inviterede deres forældre og resten af eleverne på skolen og børnehaven til Brunch, som de selv havde stået for. Ældste klasse deltog i november i Arlafondens Madlejr på Sydfyn sammen med 2 klasser fra Laasby skole. De lærte mange forskellige ting, bl.a. at følge en opskrift og de fik hjemmeopgaver med. Ældste klasses opgave var at stå for et måltid, som de skulle præsentere og servere for deres forældre – og det skete så i går, til alles udelte begejstring.

Ældste klasse havde i går pyntet op i gymnastiksalen og stået for pyntning af årets juletræ, og her til morgen blev dørene så efter ulidelig utålmodig venten lukket op for Yngste og Mellemste klasse. Ældste klasse havde lavet bordkort og elever og personale listede næsten andægtigt ind og satte sig ved bordene, der var stillet op rundt om juletræet. Det var meget smukt og det var fint at opleve selv de yngste elever være grebet af den næsten højtidelige stemning. Mellem julesange, boller og varm saft fik vi læst julehistorier op, som eleverne selv havde skrevet . Og så fik vi en ny julesang, som Kristine og Jakob har skrevet sammen med Yngste og Mellemste.

Et dejligt nyt år

Kulden den kommer – der er længe til sommer

og foråret venter spændt

Nu er det vinter – solen virker mindre

så lysene bliver tændt.

Vi må holde sammen – for at holde varmen

Og håbe at vi får – et dejligt nyt år.

Jeg tror nissen bor her – i krattet af fyrretræer

og sover på puder af lav

Hemmeligheder – om vores gemmesteder

hviskes af vind og hav

Vi må holde sammen – for at holde varmen

og håbe vi får  – et dejligt nyt år

På bænken på bakken – forsvinder al snakken

her kan man tænke i fred.

En ørken som  strækker – sig så langt øjet rækker

Vi bor på det bedste sted.

Vi må holde sammen – for at holde varmen

Og håbe vi får – et dejligt nyt år

Copyright: Kristine Frejmann Jørgensen, Jakob Bornebusch Grell og eleverne i Yngste og Mellem

Melodien er også rigtig fin og jeg tænker at eleverne vil synge og spille den til skolens jubilæum den 27. januar.

Jeg ønsker på vegne af Anholt skole og børnehave alle

RIGTIG GLÆDELIG JUL

og