Grønt flag til Anholt Skole

Indlæg til lokalaviserne v/ Joyann Nielsen

Borgmester Jan Petersen var på besøg på Anholt i går for at hejse det Grønne Flag på Anholt Skole.

Grønt Flag Grøn Skole et et af Frilufsrådets programmer og er støttet og udviklet i samarbejde med undervisningsministeriet og miljøministeriet. Programmet er også en del af det internationale miljøundervisningsprogramprogram “Eco-Schools, som findes i mere en 50 lande verden over.

Anholt Skole er den første skole i Norddjurs Kommune til at modtage det grønne flag.

Børnene bød efter flaghejsningen på bæredygtigt kaffebord og borgmesteren blev vist rundt til de forskellige projekter, som eleverne har været med I omkring Grønt Flag Grøn Skole.

Sådan fik vi Grønt Flag

Hele Anholt Skole har arbejdet med Grønt Flag siden august 2012. Temaet har været Bæredygtigt Forbrug og Affald og børnene har arbejde med madspild, genbrugsmode og affaldssortering og er i gang med projekt hønsehold. Man kan læse om projektet i en række indlæg på skolens hjemmeside

Børnenes arbejde mundede ud i en rapport, som i september blev sendt ind til Grønt Flag sekretariatet. Herefter er rapporten læst og godkendt, og flaget sendt til borgmesteren, som så kom i går og hejste flaget.

Man har Grønt Flag et skoleår af gangen.  Til september sender skolen en ny rapport, om temaet Affald, som forhåbentligt også bliver godkendt, så vi kan fortsætte med at have flaget endnu et skoleår.

Borgmesteren var også med til et miljørådsmøde. Miljørådet består af et udvalg af elever, lærere og ledelse, som arbejder med hvilke emner og tiltag vi kan lave i forbindelse med skolens deltagelse i programmet.