Forestillingen “Den lysende blomst”

Den 12. oktober havde vi en dejlig forestilling på Anholt Skole lavet af alle lærere og elever. Forestillingen hed “Den lysende blomst” og handlede om en blomst, der er trist og rejser rundt på forskellige planeter for at få dens lys tilbage. Historien blev skrevet og opført af eleverne.

Skolens korridor var fuld af planeter og tegninger, der blev lavet af elever. Gymnastiksalen var fyldt med øboere, der fulgte historien, som eleverne havde optaget med deres søde barnlige stemmer. Der var håndlavede programmer på stolene, og de havde lavet alle kostumerne selv, samt en video, hvor eleverne tegner og danser. De spillede endda instrumenter live og dansede med hulahopringe. Hver eneste detalje i forestillingen blev lavet af børnehænder.

Seksten børn havde deres første oplevelse med teater. Den imponerende del er, hvor meget alle otte lærerne samarbejdede for at skabe plads til, at børnene kunne være stjerner; repetition efter repetition, dans efter dans.

Der er dog øjeblikke, man ikke kan øve. Der var et stykke stof fastgjort til loftet fyldt med balloner. Under forestillingen knækkede den snor, der skulle udløse ballonerne, men en af eleverne hoppede højt nok til at få dem alle ned. Det øjeblik, da ballonerne faldt, og alle kunne se den rene glæde i børnenes ansigter, var vidunderligt.

Det var en utrolig oplevelse for elever, lærere, forældre og alle, der kom for at se det.

(Skrevet af Daina Zviedre – lærer fra Letland, som var ansat på Anholt skole i 2017/18)