” Barndom i Danmark i 300 år ” og coronavirus

Vi har emneuge. Eleverne fra 0.klasse til og med 5.klasse har arbejdet med barndommen i 300 år hele ugen. Fagene Dansk, historie og Håndværk og design er repræsenteret .De har læst tekster om børn på landet og i byen i 1700-tallet, 1800-tallet og 1900-tallet. De har hørt om fattige industriarbejderbørn og rige godsejerbørn og de har omsat deres nye viden til tekster, tegninger og tableauer. De har talt om det at være barn og hvornår man opdagede, at børn ikke bare var små voksne.

De 2 ældste elever har projektuge. De har hentet data på nettet, lavet interviews , fremstillet film og malet billeder. De ved meget mere end de gjorde i mandags og i morgen er de klar til at fremlægge.

Trods vores lidenhed skal Anholt skole og børnehave selvfølgelig også følge regeringens påbud, så på mandag lukker skole og børnehave og eleverne undervises derhjemme. Hvordan det skal foregå, ved vi ikke endnu, vi venter på ministeriets udmelding. Når den er tonet ind på skærmen, planlægger vi,  hvordan det kommer til at foregå her på stedet , hvorefter elever og forældre får besked.

Lærere og elever har allerede sadlet om, for det, der skulle være en fernisering for forældrene i morgen – bliver nu til små film, hvor eleverne viser deres produkter frem. Så kan forældrene komme til en digital fernisering i stedet.