Anholt Skole vandt St. Patricks-optog i Irland

Sctpatrick
Nøjagtig 1000 år efter at deres forfædre blev smidt ud af det sydvestlige Irland efter slaget ved Contarf, har vikingeklædte børn fra Anholt igen lagt hævd på området ved at vinde førsteprisen …for bedste St. Patrick’s-paradeoptog i byen Castletownbere. Førsteprisen fik de sammen med jævnaldrende børn fra den lokale ø Bere Island under en fest, der samlede flere tusinde mennesker på den irske nationaldag, St. Patricks Day. Bere Island er en tidligere vikingehavn, og det lå derfor lige til højrekøllen, at de cirka 50 irske og danske børn marcherede med et vikingeskib under banneret ”1014-2014: They’re back!”
Anholt Skoles mange ture til udlandet i de senere år er betalt af overskuddet fra øens årlige musikfestival, der i år finder sted 23. juli. I den seneste uge har de 29 Anholtbørn gået i skole og børnehave sammen med øens børn, mens de voksne har studeret lokal kultur og erhverv.
Anholterne måtte bl.a. strække sværd med 9-3 i en fodboldkamp mod Bere Islands mænd. Til gengæld fik pastor Anne Lautrup Damkjer den for en protestant så sjældne lejlighed at prædike i en katolsk kirke under en fælles protestantisk-katolsk gudstjeneste. At få det sidste ord i den katolske kirke var for anholtere ensbetydende med, at nu har vikingernes efterkommere sågar bragt reformationen til Irland.
En trediedel af Anholts befolkning har deltaget i en ni dage lange rejse, som slutter torsdag. Bere Island har i dag 185 indbyggere, Anholt omkring 160.
Flere billeder: