Anholt skole fylder 100 år

Anholt skole fylder 100 år den 26. januar 2019.

Eller er det nu også helt rigtigt?

For nogle år siden troede vi, at vi skulle holde jubilæumsfest i 2018, for det er det, der står på skiltet, der hænger i skolens vestibule … eller indgang om man vil. Men Etly kunne fortælle, at skiltet tog fejl og vi udsatte jubilæumsplanerne.

Sidste sommer kom så Holger Wolsing forbi med en lille notits fra Dagbladet Djursland. I denne kan man læse at Anholt har indviet sin nye skolebygning forleden og at bygningen er tegnet af Arkitekt Thoft i Grenå. Notitsen er dateret den 15. januar.

Så vidt så godt – vi holder jubilæumsfest den 26. januar 2019.

Som læserne af Anholt Posten vil vide, kan det være en udfordring at arrangere noget på Anholt i vinterhalvåret, som man forventer deltagere til fra fastlandet. Vi vover alligevel at tro på at vejrguderne vil os det godt – alternativt at deltagerne trodser vejr og ikke mindst vind for at tage med færgen over og være med til festen.

Færgen sejler fra Grenå fredag den 25. januar kl.15.00.

Restaurant Ved Vejen serverer en særlig “Dagen før Jubilæet Aftensmiddag” til rimelige penge om fredagen – og alt efter hvor mange, der reserverer bord, vil den blive serveret enten i Restauranten eller i Forsamlingshuset, som skolen har lejet for hele weekenden.

I skrivende stund ved vi ikke, om Hans kan overtales til at åbne Anholt kro i jubilæumsweekenden. Kroen er jo ellers gået i hi på denne årstid. Vi skriver på facebook og skolens hjemmeside, hvis man kan overnatte og spise på kroen.

Om lørdagen er der – som man kan læse i selve invitationen – arrangement det meste af dagen, hvor vi håber på at se rigtigt mange mennesker. Af hensyn til servering, stoleopstilling og kaffebrygning er det helt nødvendigt, at man tilmelder sig festmiddagen og indbetaler 200 kr. inden for tidsfristen, da vi har brug for at vide, hvor mange der kommer. Vi dækker op i skolens gymnastiksal og i forsamlingshuset og hvis det er ikke er nok – finder vi en løsning J

Bogudgivelse

Nu er det selve skolebygningen, der har jubilæum og det er det vi fejrer. Men faktisk har der været skole på Anholt meget mere end 100 år. Derfor har vi anledning af skolens

jubilæum bedt historiker Charlotte Lindhardt om at skrive Anholts skolehistorie.

Charlotte har leveret bidrag om Anholt til Trap Danmark, men kendte i øvrigt meget lidt til Anholt, da hun gik i gang med opgaven. Det er ikke tilfældigt, at valget faldt på hende. Dels er hun er seriøs historiker, der har skrevet flere bøger om lokalhistoriske emner og dels har hun tidligere været ansat som museumsinspektør på flere museer – så hun er fagligt kompetent. Og så kan det altså være en fordel at gå med friske øjne til en sådan opgave – man kan så hurtigt blive viklet ind i hensynsbetændelse, når man skriver om menneskers liv og levned – som man har et personligt kendskab til.

Bogen udkommer i forbindelse med museet og kan købes på Anholt til jubilæet.

Følg i øvrigt med på Anholt skoles hjemmeside og facebook ANHOLTLIV .

Vi glæder os til at se jer

Gyrite Andersen, skoleleder Anholt skole og børnehave

INVITATION ANHOLT SKOLES 100 ÅRS JUBILÆUM

ANHOLT SKOLES 100 ÅRS JUBILÆUM

INVITATION

Anholt skoles nuværende bygning fylder 100 år den 26. januar 2019. Det skal fejres.

Vi inviterer alle nuværende og tidligere elever og medarbejdere og nuværende øboer til Jubilæumsfest lørdag den 26. januar 2019 fra kl. 13.00

PROGRAM

13.00 Velkomst v/ Skoleleder Gyrite Andersen og formand for skolebestyrelsen Signe Hylby. Udstillingen åbnes.

Indslag af Anholt skoles elever.

13.30 Foredrag om Anholt skolehistorie v/ historiker Charlotte Lindhardt.

Anholts skolehistorie er flere hundrede år gammel. Det har Charlotte Lindhardt skrevet en bog om i forbindelse med jubilæet. Bogen udkommer og sælges på jubilæumsdagen.

15.00 Fortælle- og sangtime. Mød op og del dine skolehistorier med resten af forsamlingen. Imellem historierne synger vi sange fra de sidste 100 år.

Kaffe/te og kage i skolens opholdsrum/køkken og Anholt forsamlingshus.

16.00 Foredrag om Anholts skolehistorie ( gentagelse )

Hele dagen er der udstilling om Anholts skolehistorie i gymnastiksalen.

Der vil løbende blive serveret kaffe og te og kage i skolens opholdsrum/ køkken og Anholt Forsamlingshus og der vil være mulighed for at se eller gense gamle film/VHS videoer fra skoleture og andre begivenheder på Anholt skole.

18.00 Jubilæumsmiddag

Anholt skoles gymnastiksal og Anholt Forsamlingshus danner rammer om festmiddagen med inviterede gæster, bestyrelse, tidligere og nuværende elever, tidligere og nuværende medarbejdere og nuværende øboer.

Festmiddagen leveres af Restaurant Ved Vejen.

21.00 – 0… Livemusik, hygge, snak og dans.

Bindende tilmelding og betaling senest den 10.1.2019 ( gerne meget før J )til skolebestyrelsesformand Signe Hylby på: hrsocialraadgiver@privat.dk

Deltagerbetaling: 200 kr. pr person for middag og musik – drikkevarer kan købes på stedet. Indbetaling til skolens konto: 7320 0001351092 med teksten: jubilæum

For flere oplysninger ring til skolebestyrelsesformand Signe Hylby (2556 0131) eller skoleleder Gyrite Andersen ( 8959 2860)

Vi tager et lille forbehold for ændringer i programmet