Anholt skole fejrer 100 års fødselsdag

Det er fredag aften og normalt er det kun Line, der huserer på skolen på denne tid, når hun farer rundt med støvsuger og sulfo og sørger for at skolen ser godt ud, når vi andre møder næste morgen. Men i aften er det anderledes. Skolen summer af liv, musiklærerne øver en sidste gang sammen med de nye øboer Ane og Simon og jeg prøver desperat at bringe orden på mit temmelig arbejdsramte kontor – og så skal talen jo skrives.

For i morgen fejrer vi skolens 100 års fødselsdag. Hele ugen har elever og personale knoklet for at få alt gjort klart til jubilæet samtidig med, at undervisningen har været formet som en emneuge med ” Anholt skole i gamle dage ” . Hver dag har vi haft gæster – øboer, der har gået i skolen på Anholt og de har fortalt masser af historier fra deres egen skoletid til eleverne. Og eleverne har produceret billeder og fortællinger til udstillingerne – og museet er blevet ribbet for effekter, der har med Anholt skole at gøre.

Nu kan vi ikke gøre mere – men jeg tror faktisk også, at vi er parate til at modtage gæster.