Middelalderuge på Anholt skole og børnehave

Middelalderuge på Anholt skole.

Af Sophus Nordby Rasmussen og Marius Bækgaard Hvillum – elever på Anholt skole

I hele uge 10 har alle børnehavebørnene og de mindste skolebørn på Anholt skole middelalderuge. De skal prøve at lade som om at de er i middelalderen. Så de er i gang med en masse projekter om den tid. Fx er de i dag, i gang med at lave sværd og skjolde , så de kan kæmpe mod hinanden og så leger de en masse lege, som man legede i Middelalderen.

Senere her i ugen skal de foretage sig mange andre middelalderting som at lave mad på bål. Fredag skal de lave en masse middelaldermad. Her på Anholt har vi haft grise og i denne uge har skolen fået en kvart gris foræret til at lave mad med i hele Middelalderugen. Når vi går rundt på skolen ser vi hele tiden små børn i forskellige kostumer og der er en dejlig stemning inde på skolen.

I dag var så den første dag og vi gik ud og så hvad børnene havde gang i. Vi så, at de legede en masse lege og havde bål. Så stillede vi nogle spørgsmål og interviewede Mia, som er pædagog, og nogle af børnene.

Mia svarede, at da hun skulle forberede sig til ugen, skulle hun vide en masse, så hun kunne lære børnene noget. Hun sagde også, at det var lidt mere stressende ind en normal uge for man skulle hele tiden være i gang. Men det er også samtidigt meget mere spændende end en normal uge.

Alle børnene svarede, at det var meget fedt og spændende. Men der var stadig nogle, der hellere ville lave matematik en gang imellem, så det ikke kun var middelalderen, man lærte om. Men alt i alt syntes de, at det var dejligt ikke at have normal skoledag, fordi de i den her uge kommer ud i naturen og det var dejligt. For så sidder man ikke hele tiden inde og lærer, men man er også ude, og det er også spændende at høre om middelalderen og være lidt ligesom dem, der levede dengang.

( Billederne er taget af Marius Bækgaard Hvillum).

middeladerartikel Marius  Middelalder 2
 Middelalder 4  Middelalder 5